Welcome Guest [Log In] [Register]
Registering
Lue nämä säännöt huolellisesti läpi ennen kuin lähetät viestejä foorumille, varsinkin jos foorumilla viestitteleminen on sinulle uutta. Valvojat ovat laatineet seuraavat säännöt, ja sinäkin liityttyäsi sitoudut noudattamaan niitä.


Valvojat:

 • Kyseessä on epävirallinen foorumi, joka on osa Klaani (The Tribe) aiheista Abadeo nimistä fanisivustoa. Valvojina toimivat sivuston ylläpitäjät, eli Katriina ja Zipzu.


Apuvalvojat:

 • Lisäksi Sifera on ylennetty moderaattoriksi, joka valvoo roolipeliä.Yleistä:

 • Foorumi on englanninkielinen, mutta kaikki käyttäjät ovat suomenkielisiä ja apua foorumilla saa jos tarvitsee.

 • Rekisteröidy vain kerran ja käytä siis vain yhtä asiallista nimimerkkiä. Valitse itsellesi nimimerkki, josta pidät. Jos haluat muuttaa myöhemmin nimimerkkiäsi, niin se on kyllä mahdollista. Ylläpidon täytyy hyväksyä nimimuutoksesi.
  Muista säilyttää salasanasi jossain, mistä muut eivät voi saada sitä käsiinsä.

 • Vierailijat näkevät vain foorumin shoutboxin ja tervetuloviestin. Eri kategoriat ja taulut tulevat näkyviin kun liittyy foorumille. Tarvitset liittymisellesi ylläpidon hyväksynnän. Tämä siksi, ettei häirikköjäseniä tulisi tai sama henkilö ei liittyisi monella eri nimimerkillä. Rekisteröitymisesi hyväksytään yleensä jo vuorokauden sisällä. Pyrimme siihen, ettei kenenkään tarvitse odottaa hyväksyntää yli kahta vuorokautta. Sitoudut noudattamaan sääntöjä foorumille liittyessäsi.

 • Muut taulut ovat avoimia jäsenille, paitsi ylläpidon taulu, joka ei edes näy tavalliselle käyttäjälle.

 • Keskustelufoorumi on kaikille avoin ja siksi sen sisällön pitäisi olla kaikenikäisille sopivaa. Älä siis postita mitään epäsopivaa materiaalia foorumille, koska se todennäköisesti täytyy poistaa. Kaikesta järkyttävästä ja mahdollisesti epäsopivasta sisällöstä täytyy ehdottomasti varoittaa. Epäilyttävistä viesteistä voi huomauttaa valvojille ja niihin puututaan.

 • Ylläpidolle ja muille jäsenille voi lähettää aiheellisia yksityisviestejä foorumilla. Jotkut jäsenet ovat voineet kieltää yksityisviestien lähettämisen.

 • Ongelmatilanteissa ota yksityisviestillä yhteyttä ylläpitoon (Katriina, Zipzu). Voit lähettää viestin vaikka kaikille, niin saat vastauksen nopeammin. Tuossa alapuolella olevaan shoutboxiin voi myös kirjoittaa.
Viestittelystä foorumilla:


 • Etsi aina viestillesi oikea keskustelu, jos sellainen on jo valmiiksi olemassa. Tarvittaessa voit aloittaa uuden aiheen.

 • Muista hyvät käytöstavat foorumilla. Älä haasta riitaa tai hauku ketään. Oman mielipiteen voit sanoa, mutta asiallisesti. Asiattomat viestit poistetaan ja käytössä on myös toiminto, jolla jäsenet voivat ilmoittaa loukkaavista viesteistä valvojille. Jäsenelle voi kertyä viesteistä huonoa "karmaa", joka näkyy käyttäjäkuvakkeen ja arvon alapuolella. Toistuvasti sääntöjä rikkova jäsen voi pahimmassa tapauksessa saada tänne porttikiellon.

 • Keskustelua on monenlaista, niin pinnallisemmista aiheista kuin isompia aiheita, ja aloitusviesti kannattaa lukea tarkkaan niin tietää mistä aiheesta keskustellaan ja mielellään ei hirveästi keskustelua aiheen vierestä.

 • Toivomus olisi, että kaikki kirjoittaisivat selkeää ja siistiä suomenkieltä. Ei mielellään TäLLäIsTä TeKSstiä, ja varsinkin roolipelifoorumilla kaikkien tulisi lukea viestinsä läpi ja korjata mahdolliset kirjoitusvirheet.

 • Älä kirjoita ns. turhia viestejä. Pyri aina muokkaamaan aikaisempaa viestiäsi, jos kukaan ei ole kerennyt vielä vastaamaan viestiketjuun. Kirjoita silloin uuden viestiosan eteen "edit" -merkintä, jotta muut näkevät, että viestiä on jatkettu.

 • Kun liität foorumille kuvia, esim fanitaidetta, niin pienet kuvat ja tiedostot voit liittää kuvina, mutta liitä isommat kuvat mieluiten linkkeinä, ettei sivu veny. On ikävää rullailla sivua liian isojen kuvien takia.BBkoodi-kieli: • Tällä foorumilla on käytössä BBkoodi-kieli, jonka avulla voit lähettää kuvia foorumille ja muotoilla viestejä, esimerkiksi lihavoimalla tekstin osia tai muuttamalla tekstin kokoa. Saat BBkoodi-listan näkyviin viestikentän vieressä olevasta linkistä.

 • Värien ja muiden tekstimuotoilujen käyttö ei ole kiellettyä, mutta kehotamme käyttämään niitä harkitusti. Voit korostaa tärkeitä asioita, mutta vältä räikeitä tai huonosti erottuvia värejä. Liian räikyviä viestejä on hankala lukea.

 • Allekirjoituskuva lisätään BBkoodilla [img][/img] tagien väliin. Allekirjoituksessa voit käyttää kuvan lisäksi myös tekstiä. Allekirjoituskuvan enimmäiskorkeus on 200px ja leveys ei saisi ylittää ruudun leveyttä. Käytä järkeä, äläkä tee liian tilaa vievää allekirjoitusta, kiitos! Kuvan leveyden saat selville klikkaamalla kuvan tiedot hiirellä, ja tarvittaessa voit muokata sitä pienemmäksi.

 • Voit valita käyttäjäkuvan eli iconin valmiista galleriasta, ladata iconin koneeltasi tai jostain nettigalleriasta. Iconin normaalikoko on 100 x 100 pixeliä, mutta tällä foorumilla voi käyttää myös vähän korkeampia ja leveämpiä iconeja, kuten osalla on käytössä.

 • Käyttäjäkuvista (iconeista) ja allekirjoituskuvista (bannereista) on luettavissa säännöt ja muuta asiaa fanitaide-osiossa. Siellä myös esitellään iconeja ja bannereita joista osa on tarkoitettu ihan yleiseen käyttöön, ja siellä saa tarvittaessa apua niiden liittämisessä omaan käyttäjäprofiiliin.


Uudet jäsenet:

 • Muistathan esitellä itsesi, kun olet liittynyt. Nukkuvat jäsenet poistetaan muutaman viikon kuluessa foorumilta.
Skin created by Crash-Cheetah of Forum Chat