Welcome Guest [Log In] [Register]
Welkom op Campanuli!


Nu ben je zichtbaar als een gast. Omdat je een gast bent, zijn je mogelijkheden beperkt. Je kan bijvoorbeeld niet alles zien en je kan haast nergens posten. Meld je aan of log in om gebruik te maken van de mogelijkheden:

Username:   Password:

Spelgegevens

Welkom op Campanuli!

Dit is een online role playing game die zich afspeelt in de werkelijke wereld. Campanuli is een High school RPG die zich afspeelt in de werkelijke tijd. Deze RPG draait helemaal om de kinderen van beroemde mensen. Deze mensen mag je geheel verzinnen, maar je mag ook bestaande mensen gebruiken. Lees voor meer informatie ook het 'Informatie en regels' board.


Speeljaar: 2013
Maand: Juli
Seizoen: Zomer

Eerstejaars leerlingen: 02
Tweedejaars leerlingen: 05
Derdejaars leerlingen: 03
Vierdejaars leerlingen: 05
Vijfdejaars leerlingen: 04
Geslaagde leerlingen: 08
Personeel: 03
Outsiders:: 01

Aspirant leerlingen: 01
Vertrokken leerlingen: 07

Personeel

Mediatoren:
Eerstejaars: Geen
Tweedejaars: James Russell
Derdejaars: Geen
Vierdejaars: Jamie Lightbody
Vijfdejaars: Christina Galvan

Personeel:
Rector:
Pinus Abies (inactief//NPC)
Conrector:
Mystery Man//admin
Financiën:
Marlin Davids (NPC)
Secretariaat:
Marissa Hayley: (NPC)
Kantine:
Claire Utill: (NPC)
Conciërge:
Carl Sheen (NPC)

Leraren:
Anna de Jong [NED] (NPC)
Kyle Berg [ENG] (NPC)
Ymke Pattberg [DUI] (NPC)
Fayola Johnson [FRA] (NPC)
Phillip Norman [LAT] (NPC)

Rick Hadson [WiA] [WiC] (NPC)
Nancy Jones [WiB] [WiD] (NPC)
Nik Carlson [NaSk] [NAT] (NPC)
Greg Pollip [SK] (NPC)
Eva Filley [BIO] (NPC)

Hannah Illery [MAA] (NPC)
Holly Iris Story [GES] (NPC)
Harry Turner [AK] (NPC)
Gigi Junly [ECO] (NPC)

Tiara Hulls [LO] (NPC)
Jean-Paul Favier [DRA]
Michael Hasslet [BV] [KuA] (NPC)
Mick Tyran [MUZ] (NPC)
Lilly Hopps [HUI] (NPC)
Dennis Rocky [INF] (NPC)

Partners

Active Users

1 user online in the past 30 minutes (0 Members · 1 Guest · 0 Anonymous)

Campanuli

Wat is Campanuli eigenlijk?


Een middelbare school voor kinderen met rijke of beroemde ouders. Het is een exclusieve kostschool voor tieners van de leeftijd twaalf tot en met zeventien. Voor de leerlingen die een jaar over moeten of willen doen is daar zeker de ruimte voor, maar het streven is om een leerling maximaal op zijn of haar twintigste van school te laten gaan. Met of zonder diploma

Naast kinderen die door hun ouders al bevoorrecht in het leven staan, biedt de school per jaar zeven studiebeurzen aan die bestemd zijn voor kinderen die niet zo bevoorrecht zijn. Omdat er maar zeven beurzen vergeven worden is dit geen keuze die zomaar genomen wordt. Van de leerlingen die een beurs ontvangen hebben wordt verwacht dat ze op alle vakken minimaal een zes halen. Wanneer dit niet het geval is zal de beurs weer ingetrokken worden en kan de desbetreffende leerling niet langer blijven studeren aan Campanuli.

Op de school wordt een totaal van negentien lessen gegeven. Een aantal vakken zijn tijdens bepaalde schooljaren verplicht en anderen zijn keuzevakken. Leerlingen worden bij deze keuzes begeleid door het secretariaat of decaan van de school. Op die manier probeert de school haar leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun toekomst.

De vakken die op Campanuli gevolgd kunnen worden zijn: Nederlands, Engels, Duits, Frans en Latijn als taalvakken. Wiskunde, biologie, scheikunde, natuurkunde en economie als de exacte vakken. In het sociale pakket is te vinden; Aardrijkskunde, geschiedenis, maatschappijleer en informatica. En tot slot het door leerlingen genoemde ‘pretpakket.’ Gymnastiek, beeldende vakken, huishoudelijke verzorging, drama en muziek.

Lees verder om meer te weten te komen.

Nieuwsbrief Augustus

Posted by Lucius Chaplin (Conrector) at Jul 31 2013, 07:16 PM. 0 comments

Hallo luitjes!

Welkom terug op Campanuli, schooljaar 2013-2014! Een nieuw schooljaar waarin personages verder groeien, meer mensen ontmoeten en weer dramatisch bezig kunnen zijn! Alhoewel we op dit moment niet heel veel leden hebben, kunnen we hopelijk dit jaar Campanuli een schop onder de kont geven en zo mond-op-mond beademing voorkomen om de boel te reanimeren! Oude leden die weer actief worden is een goed begin, maar nieuwe leden zijn ook van harte welkom!

In de maand dat Campanuli High dicht was, zijn er kleine aanpassingen gemaakt. Ten eerste is Mystery Man omgetoverd in yours truly, dus geen zorgen, hetzelfde persoon typt dit, gewoon onder een andere naam. Ahem! Ten tweede is het uiterlijk van de school iets aangepast. Er is aangegeven waar gras en grind is, er is een speciaal monument opgericht voor zowel Gabriël Bourdon als Lilah Joly en er zijn enkele zitplekjes buiten geplaatst. Nog niet heel veel, maar het verse, groene gras is ook best uitnodigend om in te zitten, nietwaar? De plattegrond staat gewoon hier, bij de andere plattegronden van de school, zodat je kan zien waar alles ongeveer staat. Daarnaast zijn overigens de studentenhuizen aangepast. Twee kamers, één op de eerste verdieping en één op de tweede verdieping van elk leerjaar, is omgetoverd is een wasserette. In deze kamer staan wasmachines en drogers waardoor leerlingen gewoon hun vieze was kunnen…wassen! Hierdoor kunnen er echter slechts achttien leerlingen in een leerjaar zitten. Omdat sommige mensen nog wel eens gebruik maken van een NPC, een non-playable character, is er besloten om per leerjaar ruimte te maken voor zes NPC’s. Hierdoor kunnen er niet meer dan twaalf personages per leerjaar aanwezig zijn. Dit is momenteel nog geen probleem, maar het is misschien wel handig om te weten.

Ook hebben we een ‘rivaliserende’ school toegevoegd aan ‘Buiten de school’, namelijk Casia High! Momenteel is Casia High inderdaad nog maar een subforum, maar zodra het aanslaat zal de school uitgebreid en gedetailleerder worden. Casia High zal op verschillende manieren gebruikt (kunnen) worden. Aan de ene kant zal Casia High gebruikt worden als een middel om de clubs wat actiever te maken. Campanuli High zal bijvoorbeeld sportwedstrijden spelen tegen Casia High en daarbij zou Campanuli deze wedstrijden kunnen winnen of verliezen. Denk ook aan spellingswedstrijden waarbij de woord ‘kat’ niet voorkomt en spellende leerlingen aan de jury vragen of zij het woord voor hun kunnen spellen door de hoogste moeilijkheidsgraad, of een muzikale talentenjacht waarvan de winnaar roem en geld krijgt. Casia High kan een grote rivaal worden van Campanuli High, maar ze kunnen ook samenwerken. Dat hangt helemaal van jullie af. Aan de andere kant kunnen jullie ook personages aanmaken die op Casia High zitten. Deze personages mag je echter niet langer houden dan een jaar. Personages die op Casia High zitten zijn puur bedoeld om een bepaalde rol te vervullen of om bijvoorbeeld heel even nieuwe inspiratie op te doen. Een nieuwe personage kan immers wonderen doen! Toch gehecht geraakt aan je personage en kan je hem of haar niet na een jaar weg doen? Ach tja, Campanuli High en Casia High zijn rivalen en rivalerende scholen stelen elkaars leerlingen, nietwaar? Je kan je personage over laten stappen naar Campanuli. Andersom kan ook - als je je personage zat ben, kan je hem (of haar!) zo stilletjes van het toneel laten verdwijnen.

Nu ik het er toch over heb, wil ik het er toch even over hebben. Tot nu toe zijn er al twee leerlingen van Campanuli High die overleden zijn terwijl zij op die school zaten. Alhoewel de school er niets mee te maken had, lust de media wel pap van het feit dat er twee leerlingen van dezelfde school zijn omgekomen. Omdat dit ongetwijfeld geen goed doet aan de reputatie van een exclusieve kostschool, hebben wij, als administrators van de site, besloten dat als je iets heel erg ingrijpends wil laten gebeuren met je personage terwijl je personage op Campanuli zit (dit betekent niet dat je personage zich per se op Campanuli moet bevinden!), dan moet je dat eerst even overleggen met iemand uit het team. Oftewel, als je een ingrijpende gebeurtenis in gedachten hebt wat de school ook maar enigszins op een negatieve manier kan beïnvloeden, overleg het dan eerst even met iemand uit het team!Overleg het bijvoorbeeld met een mediator, met Henry King of met mij, Lucius Chaplin. Dat je het moet overleggen, betekent nog niet dat we meteen nee zeggen, natuurlijk! We zullen niet krampachtig al jullie beslissingen controleren en beheren, maar bijvoorbeeld een zelfmoord moet toch echt even overlegd worden. Dit is opgenomen in de regels, dus als je dit niet doet, zullen wij je moeten waarschuwen! We willen voorkomen dat Campanuli High een slechte reputatie krijgt in de Campa-wereld, want anders zou het onrealistisch zijn dat het nog open is! Ben je onzeker of je idee te ingrijpend is of niet? Vraag het gerust aan iemand uit het team! Better be safe than sorry, toch? :)

We hebben ook een beetje zitten sleutelen aan de clubs. Ten eerste de Boekenclub. Alhoewel het momenteel nog de Boekenclub heet, is de club uitgebreid tot meer - eigenlijk een soort kennisclub. Alle whiz-kids die zin hebben om met z’n allen nerds te zijn kunnen zich daar verkassen en alle andere intelligente mensen kunnen daar ook met z’n allen…intelligent zijn. Allerlei wedstrijden waarbij kennis en intelligentie om de hoek komt kijken zijn bestemd voor deze club, waarvan de naam nu eigenlijk een beetje ontoepasselijk is. Maar daarvoor mogen de leden van de Boekenclub zelf wat op bedenken - en daarmee de rest van Campanuli verrassen! Want zij hebben een eigen clubhouse, ergens verstopt in de school en alleen leden van de Boekenclub kunnen daarin komen! Nou ja… In theorie ;) Daarnaast hebben de Gators en de Lilly’s samen ook een clubhouse, net zoals de Dramaclub. De Muziekclub heeft geen clubhouse, maar zij hebben al een muziekzolder. Ook de Mediagroep zal omgegooid worden en het feestcomité worden, maar daar moet nog aan gesleuteld worden.Ten slotte hebben de mediators toegang tot de docentenkamer, mocht er iets met z’n allen besproken moeten worden.

Ten slotte kan je nu posts liken, het knopje daarvoor staat onderaan de post, rechts (links van het knopje ‘report’), dus daarmee kunnen jullie wild gaan en posts liken enzo. Wat tieners tegenwoordig ook maar doen. De knopjes laten nog even op zich wachten, excuses daarvoor. En ik hoop dat het al iemand opgevallen dat het reputatiesysteem het weer doen! Hopelijk doet het systeem het nu wat langer en beter dan eerst. Mocht er toch iemand zijn die er problemen mee heeft, dan kan diegene het gewoon doorgeven via de Incident Manager. Dat kan overigens voor alle problemen die je tegenkomt, dus als je ons laat weten wat je probleem is, dan zullen wij ons best doen het probleem zo snel mogelijk verholpen te hebben!

Goed, dat was het voor nu! Hopelijk hebben jullie wat aan de aanpassingen die hier en daar verricht zijn en Henry, de mediators en ik hopen dat deze site weer tot leven zal komen en, heel misschien, nog zal gaan groeien! ;)

Happy postin’!
-Lucius

ps. Kijk eens, het 'like'-systeem werkt! &D
 

Board Statistics

Total Forum Posts: 3,958
Total Members: 49 (The newest member is ArtairArdith123)
Aug 2 2013, 09:51 PM, a record 47 users were online.